In Mierlo staken burgemeester Jos van Bree en de wethouders Peter Looijmans, Hans van de Laar en Mathil Sanders de handen uit de mouwen bij ’t Saam. De Mierlose molen had een leuke klus aangemeld die de collegeleden met precisie uitvoerde. De elf hekken rondom de molen in hartje Mierlo waren nodig aan vervanging toe. Aan het college van B&W de schone taak de bijna honderd planken te bewerken en in elkaar te zetten. Een leuke klus maar er moest stevig doorgewerkt worden. De gestroomlijnde productielijn bij ’t Saam zorgde ervoor dat het ene hek na het andere werd geproduceerd.

“De hekken die er nu staan zijn van multiplex en zijn echt op. De nieuwe hekken zijn van padoek, een hardhoutsoort uit Afrika die onbehandeld kan blijven en een lange levensduur kent. We zijn erg blij met de inzet van het college”, aldus Paul namens ’t Saam in Mierlo.

Het college heeft hard doorgewerkt en alle hekken zijn klaar. Binnenkort schitteren deze hekken in het centrum van Mierlo rondom de molen.

Deze klus was een van de velen die werden uitgevoerd tijdens NLdoet 2023. Uiteraard zet ook het college zich jaarlijks in tijdens NLdoet want ook zij kennen het belang van vrijwilligers.